Istoria Dansului – Dansul in Era Crestina

Istoria Dansului – Dansul in Era Crestina

 - Istoria Dansului by Madness Dance -

    Despre dansul dramatic in Era Crestina Odata cu raspandirea crestinitatii de-a lungul primului mileniu, ritualurile dramatice s-au dezvoltat pentru momentele de rugaciune. Populatia latina este cea mai recunoscuta pentru aceste ritualuri. Miscari originale de dans faceau parte din aceste piese asemenea muzicii si a dialogurilor dramatice. In Evul Mediu aceste piese erau mutate dinauntrul bisericilor pana in afara acestora. In pietele bisericilor si in piete obisnuite, se tineau aceste spectacole avand ca tema moralitatea, miracole si mistere, avand ca scop transmiterea lectiilor bisericesti. In loc sa faca parte din ritual, totusi, aceste piese au devenit o forma de divertisment.

Dansul anotimpurilor

Dansul a putut fi observat si in cadrul altor doua feluri de activitati. In jocuri de ritual dramatice cu miscari de dans care celebrau trecerea anotimpurilor, asemenea modului in care le desfasurau triburile primitive, si in piesele trubadurilor si a altor drumeti, dansul si cantecul obisnuind sa fie moduri de a exprima cel mai bine emotiile oamenilor.

Dansul Mortii

Un alt ritual important din timpul Evului Mediu era cunoscut drept dansul mortii. Un ritual executat prin Europa din secolul XIV pana in secolul XVI, fiind un fel de parada de dans condusa de o figurina ce reprezenta moartea. Probabil ca a fost folosit la cea mai mare intensitate in anii Mortii Negre, o ciuma care a cuprins Europa incepand cu 1373. Intr-un final grotesc si gratios, piesa a exprimat chinul unei civilizatii cuprinsa de boala. Dansul mortii a reflectat ritualurile facute de popoarele primitive, care dansasera de asemenea in numele trecerii anotimpurilor si a unei vieti omenesti pe pamant. Alte dansuri din timpul Evului Mediu au facut la fel. In timpul jocurilor anuale din luna mai, de exemplu, dansurile erau sustinute pentru a celebra inverzirea campurilor si fertilitatea pamantului. In zilele sfiintilor, care imitau ritualurile dedicate lui Dionysus, grupuri mari de femei dansau in biserici. Similar cu piesele de dinainte associate cu batalii, dansuri cu sabii existau in Germania, Scotia si in alte locuri din Europa. Asemenea dansului cu sabii este dansul Morris, care se desfasura festivaluri laice din Scotia si Spania.

 

MadnessDance iti sugereaza si alte articole pe tema "Istoria Dansului":

Dansul (eng)

Istoria Dansului in lume (eng)

History World: Istoria dansului (eng)

Istoria Dansului: Dansul Modern

Istoria Dansului: Dezvoltarea Baletului in Franta

Istoria Dansului: Dezvoltarea Baletului in Italia

Istoria Dansului: Dansurile Egiptene

Sursa foto a articolului "Istoria Dansului – Dansul in Era Crestina": sxc.hu

 

MadnessDance prezinta toate drepturile asupra articolului. Articolul poate fi preluat doar in conditiile: se preia cel mult jumatate din articol, se precizeaza clar sursa cu link catre pagina originala de provenienta (MadnessDance). Pozele se preiau in conformitate cu regulamentul site-urilor de provenienta. Pozele proprii MadnessDance NU se preiau decat cu acordul scris.

 

 

Cursuri dans – contact:

e-mail: madnessdance@gmail.com

Tel.: 0720.018.880/ 0743.650.704/0722.806.469

 

De asemenea puteti vizita Pagina Noastra de Facebook , Twitter, Youtube si Google+

 

 

Share this: Twitter | StumbleUpon | Facebook | Delicious | digg | reddit | buzz | Mr. Wong | eMail | LinkedIn

About Madness Dance Cursuri de Dans

Clubul de Dans Madness Dance sustine cursuri de dans pentru adulti, cursuri de dans pentru copii, cursuri de dans terapeutic (terapie prin dans), cursuri de dans pentru slabire (Slabire prin dans), cursuri de salsa, cursuri dans contemporan, cursuri dansul mirilor, cursuri dansuri latino, cursuri vals si cursuri de dans sportiv.
This entry was posted in Istoria Dansului and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.