Istoria Dansului: Dezvoltarea Baletului – Italia

 

Istoria Dansului: Dezvoltarea Baletului – Italia

 - Istoria Dansului by Madness Dance -

 

Istoria Dansului - Baletul in ItaliaIn acelasi timp, cand William lucra, dansul se afla in dezvoltare. Mai intai facand parte din petreceri si apoi din baluri, dansul a gasit intr-un final o casa in teatru. Facut intre actele comediilor clasice, a tragediilor sau a operelor, dansul a devenit cunoscut drept „intermezzos”. Treptat cuvantul „baletti” care se referea la inceput la dansuri sustinute in sali de bal, a fost folosit pentru lucrari dramatice in teatre. Baletul asa cum este cunoscut acum era imediat dupa colt.  

 

Baletul prinde avant

Istoria baletului in Italia O opera creata in 1581 – “Circe” – se spune ca a fost primul balet. Original in compozitia lui de elemente teatrale care au fost gasite pentru mai mult de un deceniu in Italia si Franta, “Circe” a fost opera unui Italian care a devenit francez, Balthasar de Beaujoyeulx.

 

Baletul si teatrul

Opera lui a reprezentat inspiratia provenita de la Ballet Comique de la Reine, un fel de prezentare grandioasa a teatrului care ii distra pe nobilii de la curte in ultimele doua decenii ale sec al XVI –lea. Aceste piese bogate aduse impreuna intr-un mod “unitary”, separarea elementelor prezentarilor turnamentelor, a balurilor mascate şi a operelor pastorale sau a scenelor rurale.

 

Istoria dansului - Dezvoltarea baletului in Italia

Un nou pionier in dezvoltarea baletului – Lully

Urmatorul pionier de valoare a fost alt Italian, nascut francez, Jean-Baptiste Lully, care a fost nsscut in Florence si a lucrat pentru Louis al XIV-lea la Versailles.

Desi cel mai bine recunoscut drept compozitor de opera, influenta lui asupra dansului a fost profunda. In 1661 el a alcatuit un departament de dans la Royal Academy of Music, si a jucat un rol important in formarea unui balet mai coerent si bine structurat.

El a imbunatatit scorurile muzicale pe care dansatorii puteau sa danseze asemenea design-ului scenic si al libretelor sau a textelor, pe care dansurile se bazau.

 

Lully si Moliere – o colaborare geniala in balet

In 1664 Lully a inceput sa lucreze cu scriitorul de piese Moliere. Ei au produs multe opere care au avut un mare efect atat asupra muzicii cat si a dansului. In opera sa balet, Lully a extins scopul dansului. Se foloseau mai mult mainile si picioarele dansatorilor si exista o atitudine mai deschisa catre spatiul scenic. (vedeti de asemenea Lully)

 

 

 

MadnessDance iti sugereaza si alte articole pe tema “Istoria Dansului“:

Dansul (eng)

Istoria Dansului in lume (eng)

History World: Istoria dansului (eng)

Istoria Dansului: Dansul Modern

Istoria Dansului: Dezvoltarea Baletului in Franta

Istoria Dansului: Dezvoltarea Baletului in Italia

Istoria Dansului: Dansurile Egiptene

Sursa foto a articolului “Istoria Dansului – Dezvoltarea Baletului in Italia”: sxc.hu

 

Surse foto ale articolului “Istoria baletului in Italia”: Flickr.com

MadnessDance prezinta toate drepturile asupra articolului. Articolul poate fi preluat doar in conditiile: se preia cel mult jumatate din articol, se precizeaza clar sursa cu link catre pagina originala de provenienta (MadnessDance). Pozele se preiau in conformitate cu regulamentul site-urilor de provenienta. Pozele proprii MadnessDance NU se preiau decat cu acordul scris.

 

 

Cursuri dans – contact:

e-mail: madnessdance@gmail.com

Tel.: 0720.018.880/ 0743.650.704/0722.806.469

 

De asemenea puteti vizita Pagina Noastra de Facebook , Twitter, Youtube si Google+

 

 

Share this: Twitter | StumbleUpon | Facebook | Delicious | digg | reddit | buzz | Mr. Wong | eMail | LinkedIn

About Madness Dance Cursuri de Dans

Clubul de Dans Madness Dance sustine cursuri de dans pentru adulti, cursuri de dans pentru copii, cursuri de dans terapeutic (terapie prin dans), cursuri de dans pentru slabire (Slabire prin dans), cursuri de salsa, cursuri dans contemporan, cursuri dansul mirilor, cursuri dansuri latino, cursuri vals si cursuri de dans sportiv.
This entry was posted in Istoria Dansului and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.