Istoria Dansului: Dezvoltarea baletului – Franta

 

Istoria Dansului: Dezvoltarea baletului – Franta

 

– Istoria Dansului by Madness Dance -

Istoria Dansului - Dezvoltarea Baletului in FrantaIn secolul al XVIII –lea atentia asupra dansului s-a mutat din Italia in Franta. Cel mai bun ghid al acestei perioade este Pierre Rameau, a carui carte “The Dancing Master” este un ghid al dansurilor de societate exectutate nu doar in Franta, ci prin toata Europa. “The Dancing Master” descrie de asemenea reprezentatii scenice, pentru dansul social si cel de scena, impartind aceeasi pasi.

 

Minuet – Pierre Rameau VIDEO ” pe www.cursuridans.com

Opera Balet

In deceniile de dinaintea cartii lui Rameau, apetitul pentru dans al publicului fusese stimulat. Aceasta foame a fost satisfacută de opera balet si care s-a dezvoltat in prima jumatate a secolului al XVIII –lea. Aceste piese erau opere de un anumit tip, insa dansul si muzica orchestrala au acaparat elementele dramatice. Balansul pe care Lully l-a stability intre drama, dans si muzica fusese distrus. Acum, in opera balet, dansul era elementul principal, muzica venind pe urmatorul loc, drama fiind printre ultimele locuri.

Coregrafii acelei perioade au incercat sa evite un stil de moda veche al miscarilor si au optat in schimb pentru un nou fel de gesturi de expresivitate. Dansul a devenit extrem de personal si de creativ atat pentru dansator cat si pentru coregraf. Dansatorii individuali adaugau adesea pasi proprii, iar in aceasta perioada au fost recunoscuti primii artisti care lucrau pe cont propriu.

Dintre cei mai placuti balerini -Camargo

Printre cei mai placuti dansatori din perioada primei jumatati a secoului al XVIII –lea era Marie Anne de Cupis, numita Camargo, a carei tehnica si indrazneala erau extraordinare; ea obisnuia sa isi scurteze fusta cu cativa cm pentru a permite publicului sa vada si sa aprecieze mai bine indicatiile pasilor. Marie Salle a fost de asemenea una din cele mai importante favourite, aducand un nou fel de libertate dansului prin expresivitatea ei si prin costumele folosite, precum si prin folosirea cu gratie a gesturilor. Gaetanp Vestris a fost primul dintre dansatori, cunoscut pentru eleganta si delicatete.

 

Ballet – Camargo (Marie Anne de De Cupis) VIDEO ” pe www.cursuridans.com

Istoria Dansului - Dezvoltarea baletului in FrantaReforma dansului

Toate progresele facute de acesti artisti si de altii, precum si de catre coregrafii acelor vremuri erau clasificate si inregistrate de catre scriitorul Jean-Georges Noverre, ale carui “Letters on the Dance” au devenit o autoritate pentru generatiile care au urmat. “Letters” de asemenea a propus o reforma a dansului prin inlaturarea tuturor miscarilor si a gesturilor nejustificate de drama. Asemenea reformatorului de drama, compozitorul Christoph Willibald Gluck, cu care el era asociat, Noverre voia sa purifice forma lui de arta si sa o faca sa aiba un efect si mai mare asupra publicului. Reformele lui Noverre vor fi tinute minte si puse in aplicare in secolul al XX –lea.

Salvatore Vigano – un balerin de top

Salvatore Vigano a fost un alt dansator care in cele din urma a schimbat cursul artei sale. Dupa ce a lucrat in tineretea lui in Italia si Spania, s-a dus la Viena, unde printre altii, a colaborat cu Beethoven. Dansurile create de el erau remarcate pentru folosirea inovativa a grupurilor si atentia lor minutioasa asupra detaliilor. Mai mult decat oricare din semenii sai, Vigano a realizat opere ce reaminteau de arta sculpturii.

MadnessDance iti sugereaza si alte articole pe tema “Istoria Dansului“:

Dansul (eng)

Istoria Dansului in lume (eng)

History World: Istoria dansului (eng)

Istoria Dansului: Dansul Modern

Istoria Dansului: Dezvoltarea Baletului in Franta

Istoria Dansului: Dezvoltarea Baletului in Italia

Istoria Dansului: Dansurile Egiptene

Sursa fotoa articolului “Istoria Baletului in Franta”: sxc.hu

 

MadnessDance prezinta toate drepturile asupra articolului. Articolul poate fi preluat doar in conditiile: se preia cel mult jumatate din articol, se precizeaza clar sursa cu link catre pagina originala de provenienta (MadnessDance). Pozele se preiau in conformitate cu regulamentul site-urilor de provenienta. Pozele proprii MadnessDance NU se preiau decat cu acordul scris.

 

 

Cursuri dans – contact:

e-mail: madnessdance@gmail.com

Tel.: 0720.018.880/ 0743.650.704/0722.806.469

 

De asemenea puteti vizita Pagina Noastra de Facebook , Twitter, Youtube si Google+

 

 

Share this: Twitter | StumbleUpon | Facebook | Delicious | digg | reddit | buzz | Mr. Wong | eMail | LinkedIn

About Madness Dance Cursuri de Dans

Clubul de Dans Madness Dance sustine cursuri de dans pentru adulti, cursuri de dans pentru copii, cursuri de dans terapeutic (terapie prin dans), cursuri de dans pentru slabire (Slabire prin dans), cursuri de salsa, cursuri dans contemporan, cursuri dansul mirilor, cursuri dansuri latino, cursuri vals si cursuri de dans sportiv.
This entry was posted in Istoria Dansului and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.