Istoria Dansurilor de Societate

Istoria Dansului de societate

– Istoria Dansului by Madness Dance -

 

Dansul de societate

Istoria dansurilor - Dansurile socialeCunoscut si-n zilele noastre, dansul social isi are originea in trei surse: Curtile Europene, societatea internationala si culturile primitive. Printre nobilii si femeile din secolele XVI-XVII dansurile de salon au reprezentat o modalitate de a atrage atentia.

Dupa schimbarea politica din secolele XVIII-XIX dansurile practicate de aristrocratie au devenit populare printre oamenii de rand. Pana la mijlocul secolului al XIX-lea dansurile au atras multi doritori care au practicat menuet, polka si vals, toate avand origine Europeana.

Cel mai iubit dans de salon – valsul

istoria dansurilor de societate - istoria valsului Niciunul dintre aceste dansuri n-a ajuns mai popular decat valsul care a fost introdus pentru prima data la curtile austriece in secolul al XVII-lea. Miscarile de plutire, de alunecare au creat pasiune in randul intregii populatii. Totusi, unii oameni au gasit valsul ca fiind injositor si in anul 1760 practicarea valsului a fost interzisa de biserica in unele parti din Germania. In ciudat acestei interdictii dorinta de a dansa a continuat si pana la sfarsitul secolului al XVIII-lea valsul a devenit foarte comun in Paris si in Londra. Oamenii au simtit prin dans acelasi spirit pe care l-au observat si in timpul marilor evenimente politice: Revolutia din Franta si din America.

Valsul – libertate in miscare

Valsul sustinea liberatea de exprimare si miscare. In comparatie cu alte tipuri de dans care aveau pasi ficsi si nu permiteau interpretarea, valsul a permis dansatorilor sa alunece pe ringul, fixandu-si propriile limite si fiind responsabili pentru proprii parteneri de dans. Va prezentam mai jos una dintre cele mai frumoase coregrafii de Vals Lent – Nocturna (Secret Garden) – cu o interpretare fantastica!   Coregrafie Vals Lent, Muzica: Nocturna (Secret Graden) – Dansatori: Marcus & Karen Hilton 1998 VIDEO pe www.cursuridans.com  

Istoria dansurilor - TangoTango si maxixe

In timpul Primului Razboi Mondial cand atentia Americii era fixata pe alte teritorii din jurul lumii, s-a dezvoltat un nou tip de dans care a avut o puternica influenta internationala.

Din America de Sud a venit tangoul si maxixe-ul.  

Tango Dance – Al Pacino: Scent of a Woman VIDEO pe www.cursuridans.com  

 

Dansurile europene au inspirat cuplul american Irene si Vernon Castle sa dezvolte multe dansuri noi, sofisticate care au castigat o mare popularitate. Boogie si Disco Odata cu evolutia secolului al XX-lea ritmul si miscarile africane au influentat dansul social.

Boogie style video VIDEO pe www.cursuridans.com

 

Dansurile swing, jitterbug, twist, boogie si disco aveau un mod liber de a improviza miscarile.  

Coregrafie Swing Dance Rogers and Astaire VIDEO pe www.cursuridans.com  

 

O alta influenta importanta a fost din partea Irlandei care a introdus in America in anul 1840 un nou tip de dans: The clag dance – dansatorii avand pantofii facuti din lemn. Dupa ce au fost adaptati de dansatorii din acele zone, “The clag dance” cu pantofii din lemn a devenit "The tap dances" (pantofilor li s-a aplicat o portiune de metal cu ajutorul careia se mentinea ritmul). Dansatorii moderni au facut din acest nou dans o arta. Ritmul a devenit mai complicat, miscarile mai ample. Elementele complicate au fost introduse in miscarile de dans si o mare apreciere a fost adusa muzicii facute de dansatorii de step. Printre marii dansatori de step se numara Bill, Bojangles, Robinson si Fred Astaire. Vizualizati aici o coregrafie Clag Dance

Folk-ul

Folk-ul este un dans specific unei anumite tari sau unei anumite localtati. De exemplu "czardas" este din Ungaria iar hora din Israel. Acestea sunt deseori jucate de tinerii care vor sa pastreze traditia tarii lor sau care doresc sa o promoveze in alta zone ale lumii.

Folk Dance – coregrafie Folk VIDEO pe www.cursuridans.com  

MadnessDance iti sugereaza si alte articole pe tema "Istoria Dansului":

Dansul (eng)

Istoria Dansului in lume (eng)

History World: Istoria dansului (eng)

Istoria Dansului: Dansul Modern

Istoria Dansului: Dezvoltarea Baletului in Franta

Istoria Dansului: Dezvoltarea Baletului in Italia

Istoria Dansului: Dansurile Egiptene

Sursa fotoa articolului "Istoria dansului: Dansul Contemporan": sxc.hu

 

Cursuri de dans Madness Dance – Contact:

e-mail: madnessdance@gmail.com

Tel.: 0720.018.880/ 0743.650.704/0722.806.469

 

MadnessDance prezinta toate drepturile asupra articolului. Articolul poate fi preluat doar in conditiile: se preia cel mult jumatate din articol, se precizeaza clar sursa cu link catre pagina originala de provenienta (MadnessDance). Pozele se preiau in conformitate cu regulamentul site-urilor de provenienta. Pozele proprii MadnessDance NU se preiau decat cu acordul scris.

 

 

Cursuri dans – contact:

e-mail: madnessdance@gmail.com

Tel.: 0720.018.880/ 0743.650.704/0722.806.469

 

De asemenea puteti vizita Pagina Noastra de Facebook , Twitter, Youtube si Google+

 

 

Share this: Twitter | StumbleUpon | Facebook | Delicious | digg | reddit | buzz | Mr. Wong | eMail | LinkedIn

About Madness Dance Cursuri de Dans

Clubul de Dans Madness Dance sustine cursuri de dans pentru adulti, cursuri de dans pentru copii, cursuri de dans terapeutic (terapie prin dans), cursuri de dans pentru slabire (Slabire prin dans), cursuri de salsa, cursuri dans contemporan, cursuri dansul mirilor, cursuri dansuri latino, cursuri vals si cursuri de dans sportiv.
This entry was posted in Istoria Dansului and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.