Istoria Dansului: Dansurile etnice (dansurile Traditionale sau Dansurile Populare)

Dansurile etnice (Dansurile populare)

- Istoria Dansului by Madness Dance-

Dansurile etnice sau dansurile populare sunt acelea executate de grupurile etnice, pastrand caracterul local al dansului precum si incarcatura cultural-emotionala a populatiei respective. Fiecare cultura si-a dezvoltat propriul mod de exprimare prin intermediul miscarilor. Astfel dansurile etnice faceau parte din ritualurile tribale (dansuri tribale) executate la fiecare moment crucial din timpul vietii si aceste dansuri descriau o buna parte din cultura poporului respectiv.

Americanii Indieni - Istoria Dansurilor Amerindiene

Dansuri Amerindiene – Americanii indieni

In ciudat asemanarilor in ceea ce priveste scopul dansurilor tribale, diferentele existau de la o cultura la alta. Americanii indieni aveau dansuri special create pentru barbati si pentru femei, dar si alte dansuri la care puteau participa toti membrii comunitatii. Dansurile amerindiene contineau diferite miscari pentru picioare si caractere tipice pentru pozitia capului. Mainile nu erau considerate importante. Ca si in alte culturi tobele reprezentau un acompaniament muzical de baza.

 


Amerindian Tribal Dance VIDEO pe www.cursuridans.com

Dansul in Estul indepartat

Dansul din Orient este atat de diferit in comparatie cu cel din Vest… In dansurile estice fiecare miscare are un inteles specific. Fiecare gest facut cu ajutorul mainilor, al capului si al picioarelor contine un mesaj specific bine gandit, intentionat si atent selectat in cazul coregrafiilor (vezi dansurile de salon).

Istoria dansului - Dansurile indiene

Dansul in India

In India, la fel ca si in culturile Vestice, dansurile celebreaza diferite festivaluri si ritualuri care marcheaza schimbari si situatii importante din viata. Cel mai important ritual este clasicul dans Bharata Natyam care provine din sud-estul Indiei. Interpretat de o femeie, acest dans prezinta o gama larga de miscari ale corpului si este acompaniat de ritmul sustinut de picioarele dansatoarei.

Kathakali

Kathakali, un alt dans din sud-vestul Indiei este interpretat numai de catre barbati sau de tineri. Miscarile acestui dans sunt extrem de energice, dansatorii fiind acompaniati de tobele si de instrumentele de percutie.

 


Kathakali Dance VIDEO pe www.cursuridans.com

Dansul in Japonia

Japonia prezinta o cultura fascinanta ce inca reprezinta un mister pentru rasa alba. Dansurile traditionale din Japonia au fost executate de secole. Printre dansurile extrem de cunoscute se afla No si kabuki, ambele dansuri combinand mima cu pasii de dans. Spre deosebire de dansurile din vest, dansurile japoneze sunt formale iar miscarile sunt executate foarte incet, deplasarea fiind aproape insesizabila.


Japonese dance VIDEO” pe www.cursuridans.com

Istoria dansului in China - Dansuri chinezesti

Dansul in China

Dansurile chinezesti s-au dezvoltat acum mii de ani – dansurile de salon erau executate la Curtea Veche a Chinei. Dansul era o parte importanta atat in ceea ce priveste religia cat si filosofia. Cu trecerea timpului aceste dansuri au fsot uitate si abandonate din pacate. Dansul chinezesc din ziua de azi este de cele mai multe ori executat ca o parte a operei chineze si adesea capata influente din alte civilizatii.

Dansul in Indonezia

In Indonezia oamenii au resuit sa pastreze istoria dansului si au adaugat de-a lungul anilor noi pasi si miscari. In loc sa ramana la vechile traditii, oamenii din Indonezia si-au adaptat si modernizat dansurile, ceea ce face ca astazi dansurile indoneziene sa nu mai prezinte specificul traditional al zonei.

Dansurile traditionale in Spania

Unele dansuri din Spania se pot regasi si in perioada Greciei Antice. Dansatorii “spanioli” erau recunoscuti in Impreiul Roman pentru abilitatea cu care executau miscarile. Pe timpu Renasterii, sarabanda era interpretata de clasele la putere, in timp ce oamenii obisnuiti isi creau propriile dansuri cum ar fi fandango, bolero si cachucha. Posibil ca cel mai cunoscut dans spaniol sa fie flamenco, un dans traditional de origine indiana sau persana.


Flamenco dance VIDEO ” pe www.cursuridans.com

 

Istoria Dansului - Dansurile Africane

Dansurile tribale – Africa

Originile dansurilor africane s-au pierdut in Antichitate. O parte integrala din viata fiecaruia, dansurile erau folosite pentru a exprima atat bucuria cat si supararea, evocand prosperitatea si intentionand sa evite dezastrele; toate acestea facand parte dintr-un ritual religios sau fiind executate pur si simplu pentru distractie. Desi dansurile traditionale africane au disparut odata ce continentul s-a supus culturii Occidentale, cateva dintre aceste dansuri au supravietuit. Celebrele dansuri de fertilitate din Cote d`Ivoire sunt executate in interiorul unui cerc. Dansatorii se misca pe ritmul creat de sunetul tobelor si multi dintre acestia poarta masti care descriu pasari sau bestii. Alt lucru gasit in Cote d`Ivoire este dansul interpretat in timpul vanatorii. Cu gesturi clare, doi barbati carand un arc si sageti urmareau un baiat care purta o masca de antilopa.

 


Cote d’Ivoire dance VIDEO ” pe www.cursuridans.com

MadnessDance iti sugereaza si alte articole pe tema “Istoria Dansului“:

Dansul (eng)

Istoria Dansului in lume (eng)

History World: Istoria dansului (eng)

Istoria Dansului: Dansul in comediile muzicale

Istoria Dansului – Dansul Modern

Sursa foto a articolului “Istoria Dansurilor etnice (populare)”: sxc.hu

 

MadnessDance prezinta toate drepturile asupra articolului. Articolul poate fi preluat doar in conditiile: se preia cel mult jumatate din articol, se precizeaza clar sursa cu link catre pagina originala de provenienta (MadnessDance). Pozele se preiau in conformitate cu regulamentul site-urilor de provenienta. Pozele proprii MadnessDance NU se preiau decat cu acordul scris.

 

 

 

Cursuri dans – contact:

e-mail: madnessdance@gmail.com

Tel.: 0720.018.880/ 0743.650.704/0722.806.469

 

De asemenea puteti vizita Pagina Noastra de Facebook , Twitter, Youtube si Google+

Share this: Twitter | StumbleUpon | Facebook | Delicious | digg | reddit | buzz | Mr. Wong | eMail | LinkedIn

About Madness Dance Cursuri de Dans

Clubul de Dans Madness Dance sustine cursuri de dans pentru adulti, cursuri de dans pentru copii, cursuri de dans terapeutic (terapie prin dans), cursuri de dans pentru slabire (Slabire prin dans), cursuri de salsa, cursuri dans contemporan, cursuri dansul mirilor, cursuri dansuri latino, cursuri vals si cursuri de dans sportiv.
This entry was posted in Istoria Dansului and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam