Istoria Dansului in Egiptul Antic – Dansul ca Arta

Istoria dansului in Egiptul Antic

– Istoria Dansului by Madness Dance -

 

 

Dansul in Egiptul Antic

Istoria-dansului-in-Egiptul-AnticPrima mare cultura care a influentat intreaga societate cu magia dansului a fost cea a Egiptului. Mai mult decat o simpla distractie, dansul a devenit o parte importanta din viata egiptenilor. A evoluat de la cele mai simple ritualuri folosite de vanatori pentru a-si gasi prada.

Liderul, supranumit “preotul dansului“, era responsabil pentru modul in care dansurile erau executate, in acest fel vanatul ar fi fost un succes.

 

Dansul ca arta

In cele din urma aceste dansuri nu au mai fost folosite drept ritualuri si au devenit o arta. Dansul era un element important al festivalurilor tinute pentru Isis si Osiris (cea mai importanta zeitate a Egiptului).

Istoria dansului - Dansurile egipteneAceste festivaluri aveau loc in timpul anului – mai exact vara cand Nilul incepea sa creasca iar graul era copt. Dansul era, de asemenea, important in festivalurile dedicate lui Apis, taurul asociat ritualurilor fertile.

Dansul si festivalurile

Ca un adevar in marile culturi primitive, muzica facea parte din aceste festivaluri, dar nu era la fel de importanta ca insusi dansul. Egiptenii au dezvoltat diferite elemente de percutie si diferite sortimente de harpe si de fluiere.

 

>

Dansuri egiptene VIDEO pe www.cursuridans.com

 

Dansul in viata personala

Dansul era prezent si in viata personala. Dansatorii profesionisti sustineau atmosfera la evenimentele sociale si de asemenea spectacol in piata marilor orase cum ar fi Alexandria sau Thebes.

Dansul egiptean prezenta multiple asemanari cu baletul clasic

Miscarile dansurilor egiptene erau numite in functie de activitatea pe care o realizau. De exemplu, lucrarea aurului, captarea cu succes a unei ambarcatiuni etc. Remarcabil este faptul ca pasii din dansul egiptean semanau foarte mult cu pasii din baletul clasic.  

Clik aicia vizualiza o coregrafie moderna inspirata din dansul egiptean.

MadnessDance iti sugereaza si alte articole pe tema “Istoria Dansului“:

Dansul (eng)

Istoria Dansului in lume (eng)

History World: Istoria dansului (eng)

Istoria Dansului: Dansul Modern

Istoria Dansului: Dezvoltarea Baletului in Franta

Istoria Dansului: Dezvoltarea Baletului in Italia

Istoria Dansului: Dansurile Egiptene

Sursa fotoa articolului “Istoria dansului egiptean”: sxc.hu

 

MadnessDance prezinta toate drepturile asupra articolului. Articolul poate fi preluat doar in conditiile: se preia cel mult jumatate din articol, se precizeaza clar sursa cu link catre pagina originala de provenienta (MadnessDance). Pozele se preiau in conformitate cu regulamentul site-urilor de provenienta. Pozele proprii MadnessDance NU se preiau decat cu acordul scris.

 

 

Cursuri dans – contact:

e-mail: madnessdance@gmail.com

Tel.: 0720.018.880/ 0743.650.704/0722.806.469

 

 

 

De asemenea puteti vizita Pagina Noastra de Facebook , Twitter, Youtube si Google+

Share this: Twitter | StumbleUpon | Facebook | Delicious | digg | reddit | buzz | Mr. Wong | eMail | LinkedIn

About Madness Dance Cursuri de Dans

Clubul de Dans Madness Dance sustine cursuri de dans pentru adulti, cursuri de dans pentru copii, cursuri de dans terapeutic (terapie prin dans), cursuri de dans pentru slabire (Slabire prin dans), cursuri de salsa, cursuri dans contemporan, cursuri dansul mirilor, cursuri dansuri latino, cursuri vals si cursuri de dans sportiv.
This entry was posted in Istoria Dansului and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.