Intrebari frecvente despre cursurile de dans

intrebari despre cursurile de dans

 

Ce echipament este necesar pentru cursurile de dans?

Madness Dance: Echipamentul trebuie sa fie unul lejer care sa permita cursantului sa se miste cu usurinta: pantaloni sport, adidasi (cipici), un tricou sau maiou. Recomandam de asemenea sa aveti la dumneavoastra un prosop de fata si o sticla de apa plata.

La ce varsta se pot incepe cursurile de dans?

M.D.: La orice varsta incepand cu 5 ani. La cursurile noastre pot veni atat copii cat si adulti pentru ca organizam grupe pe mai multe categorii de varsta si de interes (vezi cursuri de dans pentru copii, cursuri dans pentru adulti sau dansul terapeutic).

La ce varsta pot inscrie copilul la cursurile de dans?

M.D.:Noi sugeram ca un copil sa inceapa cursurile de dans la 5 ani cel mai devreme, aceasta din multe considerente privind dezvoltarea pe varste a copilului, atat din punct de vedere psihic, cat si fizic. Exista insa si situatii in care primim si copii mai mici, daca acestia sunt sociabili si se adapteaza usor grupului.

Dansul mirilor – De cate sedinte este nevoie pentru a invata coregrafia de nunta?

M.D.: Pentru o coregrafie bine realizata sunt necesare minim 8 ore de dans, aceasta inseamna aproximativ 4 saptamani (noi nu recomandam mai mult de doua sedinte pe saptamana pentru ca altfel cuplul nu asimileaza informatia). Pentru un dans pe o compilatie muzicala sunt necesare aproximativ 10 ore de dans, iar pentru o coregrafie simpla de vals vienez pot fi suficiente 5 ore de dans, depinzand si de capacitatea de acumulare a cuplului.

Este nevoie neaparat de partener/partenera la cursurile de dans?

M.D.: Nu este obligatoriu sa aveti partener sau partenera. Exista desigur si dasuri de pereche care se predau, dar pentru ca pasii sunt de obicei in oglinda pentru zona de dansuri sociale perechile se pot forma si din doua fete de exemplu. In tot cazul, daca sunt persoane fara partener/partenera si se preda un dans de grup intructorul trece pe la fiecare cursant “singur” pentru a-i repreznta pasii. Venim la dans in primul rand sa ne simtim bine si sa invatam pasii de baza, apoi putem gasi parteneru/partenera chiar la cursurile de dans in sala.

 

MadnessDance prezinta toate drepturile asupra articolului. Articolul poate fi preluat doar in conditiile: se preia cel mult jumatate din articol, se precizeaza clar sursa cu link catre pagina originala de provenienta (MadnessDance). Pozele se preiau in conformitate cu regulamentul site-urilor de provenienta. Pozele proprii MadnessDance NU se preiau decat cu acordul scris.

 

Share this: Twitter | StumbleUpon | Facebook | Delicious | digg | reddit | buzz | Mr. Wong | eMail | LinkedIn

2 Responses to Intrebari frecvente despre cursurile de dans

 1. Mihai says:

  Buna ziua!
  Tocmai am vazut-o pe Iulia Dibu la o emisiune de stiri pa CANAL D. Si am intrat imediat pe Net sa vad unde o gasesc. Ideea de terapie prin dans mi se pare excelenta, eu fiind un adept al terapiilor alternative. Ca si tanarul din programul de stiri, ma cam tem de doctori si de spitale, dar faptul ca Iulia este medic face munca ei mai credibila. Mi-as dori sa incep acea terapie prin dans, dar locuiesc in Timisoara. Sunt si aici cluburi si scoli de dans, dar eu nu imi doresc doar cursuri de dans, ma intereseaza latura terapeutica. Imi puteti recomanda asa ceva in Timisoara? Suferintele mele sunt mai cu seama sufletesti (nu-mi place sa spun “mintale” sau “psihice” – e vorba de complexe, convingeri limitative, anxietate, tristete, etc), dar si corpul incepe sa cedeze pe ici, pe colo, doar am trecut de 50 si toata viata am stat la birou. Trebuie sa va spun despre mine ca am urmat tot felul de cursuri de terapii alternative care imi folosesc pentru a-mi tine sub control, intr-o oarecare masura, sanatatea fizica, incerc mereu metode de a-mi colora viata, dar stressul unei cariere lipsita de satisfactii ma termina psihic. Stiu cat de bine mi-ar prinde miscarea, dar nu am gasit pana acum o forma de terapie prin miscare care sa mi se para atat de propice. Sper sa ajung in Capitala – probabil in martie – si mi-as dori sa ne vedem, sa ne cunoastem, sa vad mai de aproape ce faceti.
  Toate bune!
  Mihai

 2. Madness Dance Cursuri de Dans says:

  Buna seara, din pacate nu va putem ajuta cu informatii pentru Timisoara, dar va asteptam cu drag cand ajungeti in Bucuresti. Va invitam sa cititi mai multe despre ceea ce facem noi in privinta sanatatii aici http://cursuridans.com/terapie-prin-dans-terapeutic/
  Numai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam